Generation 64: Tony Krvaric

Rättelse: Fairlight samlades givetvis på en Finlandsfärja på sitt 25-årsjubileum och inget annat.

Det fanns en tid då jag försöket få tag på Tony Krvaric för en intervju till min blogg på Spelpappan.se.

1_Miami_Vice_The_Thieves

Ett av få knäck med första gruppen The Thieves.

Det gick ganska trögt; förvisso fick jag kontakt med honom via epost men han verkade inte jätteintresserad och hans fullspäckade kalender tillät inte några längre intervjupass – vi var ju dessutom inte i alls samma tidszon.

När tidningen Computer Sweden i april 2012 publicerade en intervju med några av Fairlights medlemmar inför det stundande 25-årsjubileet insåg jag att det skulle bli än svårare att få tag på Tony Krvaric; journalisten Daniel Goldbergs långa faktaruta indikerade att Tony antingen inte var med på Finlandsfärjan eller inte ville prata.

Kort därefter fick jag ett email som deklarerade att det var en dåligt tajmad tid; 2012 var amerikanskt valår och Krvaric hade fullt upp.

En skygg Strider.

En skygg Strider.

När väl boken började planeras försökte jag igen. Jag skickade något email under sommaren 2013 med mina intentioner men hörde inte av Tony. Först i december får jag ett kort svar:

”Ledsen att jag inte svarat tidigare. Hur gar det?”

Mötet sattes upp via Skype och berättelsen om Strider kunde börja.

En rolig detalj är att skolfotot i svartvitt (i boken, inte det här till höger) är hämtat från min egen skolkatalog; jag och Tony Krvaric gick nämligen på samma högstadieskola även om vi inte kände varandra då.

Fairlight_Trading