Generation 64: Andreas Wallström

Om det är någon person som mer än någon annan bör tackas för att denna bok blev till alls – så är det Andreas Wallström.

Zodiac_02I dag är det Andreas som tillsammans med några vänner håller ihop stora delar av arkiveringen av den svenska C64-historien. Som ansvarig för arkivsajten C64.com har han samlat ihop ett digert material av spel, mjukvaror, intervjuer, bilder och mängder av annat material som väntar på publicering.

”Det som egentligen stoppar mig är tid. Jag har hur mycket unikt material som helst jag vill delge den C64-intresserade besökaren”, säger Andreas Wallström.

Ett exempel på detta skrev jag själv om tidigare i år i IDG-tidningen TechWorld; Andreas Wallström är i besittning av i stort sett Rob Hubbards samlade originalpartitur till C64.

Under våra många intervjuer och kontakttillfällen visade också Andreas upp mängder av brev han sparat; korrespondens mellan honom och andra C64-sceners som bytte spel och alster med varann – och även pratade om livet och skolan.

Andreas – eller Morpheus – och hans kompanjoner driver sajten C64-com med hjälp av donationer och glada tillrop. Tillsammans ser de till att eftervärlden inte behöver gå miste om det kulturarv Commodore 64 lämnar efter sig.

Jag råkar dessutom ha fått lite ledtrådar kring vilka ytterligare godbitar som ligger i hans vrår som väntar på publicering; C64-världen har verkligen något gott att vänta på.

Som sagt; vi ses alla på C64.com.

Horizon_Party_1990

Morpheus på ett Horizon-party år 1990.