Generation 64: Mikael Pawlo

Mikael Pawlo har varit en figur som ständigt återkommit i de tidningar och medier jag läste och följde.

bild3Jag minns tydligt en debattartikel från 2003 då han går i klinch med Christer Sturmark gällande våldsspel. Därefter har jag själv förevigat på nätet den text Pawlo skickade in till tidningen Datormagazin och som gick under namnet ”Hybners hämnd”.

Tydligen fick han ett cease&desist-brev från förlaget som ger ut nuvarande tidningen Datormagazin när han själv lade ut denna text på nätet men som den jurist han är lade han inte alltför stor vikt vid saken.

I dag är Mikael Pawlo fortfarande en av landets mest aktiva entreprenörer. Han är mig veterligen fortfarande VD för spelbolaget Mr.Green samt inblandad på styrelse- eller grundarnivå på att antal andra bolag som oftast har teknologi som grund.

Mikael Pawlo kan stundtals vara en svår herre att nå. Jag vågar inte mig på att gissa hur många flygtimmar han har per år men det lär vara i närheten av vandringsalbatrossen.

Texten jag publicerar en sida av i boken har ju ingen fortsättning; just därför vågar jag mig på att publicera denna fortsättning här istället för den som blivit sugen att läsa vidare.

1989_9_hemdatorhacking