Generation 64: Katarina Glantz

Första gången jag hörde talas om Katarina Glantz och hennes arbete var också via Rättviseförmedlingen men därefter har flera sagt till mig ”Har du pratat med Katarina Glantz?” – och jag har då kunnat svara jakande.

OhmuPå scenen kallar hon sig ekg efter sina initialer och sysslar där mest med grafik; hennes första tävlingsalster var en tolkning av en ohmu som hon ställde upp och vann med vid demopartyt Edison 12 i Stockholm.

Efter långa epostkonversationer fram och tillbaka träffades vi slutligen i Göteborg för ett par timmars intervju och därefter följde ytterligare flera spaltmeters konversation innan vi var klara.

Katarina är en mycket noggrann person med koll på det mesta. Hon hittade dessutom några fantastiska foton att dela med sig av, vilket gjorde kapitlet om henne så bra att det är ett av mina favoriter.

jw1Dessutom kopplade hon ihop mig med både Vanja ”Mermaid” Utne och Raquel ”AcidT*rroreast” Meyers som jag fick tillfälle att kontakta efter mötet med Katarina.

Särskilt Mermaid har jag etablerat en löpande kontakt med och bara kort innan bokens färdigställande skapade hon ett pixelart-konstverk av en av mina pressbilder – som hon givetvis även kodade in i äkta C64-hårdvara.

Fantastiskt glad blev jag. Senast jag blev förevigad på detta sätt var när David R. Darrow – tecknare av omslaget till ”Dungeon Master” – målade av mig efter våra internsiva intervjusessioner.

Mer pixelart från Mermaid:

selfportrait_with_unicorns(mermaid)  gary(mermaid)

Mer pixelart från Raquel Meyers:

20yearsisnothing_acidT caja_pandora_acidT