Generation 64: Sagan om Fairlight

Rättelse: Jag skriver att Dynamic Duo och 1001 Crew är baserade i Tyskland – men 1001 Crew är alltså egentligen baserade i Holland från början.

Mytomspunna Fairlight fortsätter att beröra folk långt efter det att de lagt C64-tiden bakom sig. Folk då, alltså – Fairlight kör i likhet med många andra grupper vidare som om inget hänt.

FLT_mappOm det är något Strider, Black Shadow och de andra lyckades med så är det att bygga ett varumärke kring sin verksamhet.

Det har under långa perioder – förmodligen större delen av tiden – funnits grupper som både knäckt och kodat bättre än de men då scenen, framförallt den äldre, alltid gillat mytbildningar av olika slag har grupper som Fairlight länge kunnat komma undan som elit även i de bistra tider de kanske egentligen inte varit det.

Förutom intervjuer av FLT-medlemmar har jag även haft tillgång till en medlemspärm med mycket av gruppens korrespondens. Denna veritabla grimoire av alldeles egen sort har varit både intressant och rolig att plöja igenom och ger en god inblick i verksamheten från insidan.

Fairlight har precis som Triad släppt en del olika cracktros genom åren och jag tänkte dela med mig av en del av dem här; detta är främst saker som inte fick plats i boken men som ändå kanske passar bäst på webben. De är inte i någon särskild ordning.

Notera att Strider fortfarande kallar sig No.1 på nästsista skärmdumpen.

FLT_cracktro_1

FLT_cracktro_2

FLT_cracktro_3

FLT_cracktro_4

FLT_cracktro_5

FLT_cracktro_7

FLT_cracktro_6

FLT_cracktro_8