Generation 64: Angelica Norgren

Angelica Norgren sprang jag på första gången jag besökte ett officiellt pressevent som skribent för dåvarande PS3bloggen.se.

Angelica Norgren och hennes bror Niklas.

Angelica Norgren och hennes bror Niklas.

Det var Borderlands från Gearbox som pressvisades på ett hotell i Stockholm och jag hade beslutat mig för att spendera en helg övernattandes hos en vän för att förena nöje med…well, nöje.

Med på visningen var såklart Angelica ”Xboxflickan” Norgren; hon var medbjuden på alla event som vilken speljournalist som helst och hade också både erfarenhet och skolning på området i bakgrunden. I dag arbetar hon bland annat med radioprogrammet P3 Spel och tar upp dagsaktuella ämnen i spelvärlden som sedan starten 2007 bara växt för varje år.

Exakt när jag fick reda på att Angelica Norgren hade Amiga-bakgrund minns jag inte riktigt; kanske var det någon som tipsade mig eller också hade hon kanske berättat det någon gång då vi setts tidigare?

I vilket fall är hon den ende i boken jag inte behövt konsultera Rättviseförmedlingen för att leta upp.

Moonstone_-_A_Hard_Days_KnightJag har ju själv en gedigen bakgrund med Amiga 500. Faktum är att jag spenderade bra mycket mer tid med den datorn och skapade också betydligt fler egna alster, såsom musik och även en del tafflande med bilder. Det som slår mig nu är att jag och Angelica har relativt lika favoritspel; hon nämner både ”Moonstone” och ”North & South”, vilka jag förmodligen fortfarande kan sätta mig ner och dominera tack vare spelmuskelminnet.

Särskilt nöjd är jag med att vi frilade det coolaste monstret i just ”Moonstone” och lade in i hennes uppslag. Detta är strax innan den trolliknande jätten ruskar om riddaren och biter av honom huvudet. Vilket såklart resulterade i skrattsalvor varje gång.

Förlåt mig, Margareta Persson.