5. Författarna

Jimmy Wilhelmsson & Kenneth Grönwall

 

Jimmy Wilhelmsson är en svensk skribent och kommunikatör som till vardags arbetar med att hjälpa entreprenörer och startups att kommunicera enklare. Han hittas lättast på innovationsmiljöer som Ideon i Lund eller Media Evolution City i Malmö.

jimmy_wilhelmsson_657x451”På fritiden driver jag retrobloggen Spelpappan.se som ofta handlar om saker jag själv upplevde i min barndom; Commodore 64, Amiga 500, Star Wars och rollspel – blandat med modern teknik som 3d-utskrift, mobilteknologi och pappaskap.

Generation 64 är en bok som växt fram ur en idé om något jag själv skulle vilja läsa om en tid jag personligen upplevt. Den handlar om generationen som växte upp med Commodore 64 och lät den förändra deras liv. Den handlar om en grupp unga människor som tidigt såg en mötesplats där omvärlden bara såg teknik.

Dessa unga är i dag vuxna med egna familjer; jag kallar dem Generation 64.”

Kontakt Jimmy Wilhelmsson

E-post: jimmy@spelpappan.se
Twitter: @spelpappan
Facebook: www.facebook.com/spelpappan
Blogg: www.spelpappan.se

Bild: http://media.spelpappan.se/2010/06/jimmy_wilhelmsson_spelpappan.jpg
Foto: Patrik Rosenfeld

 

Kenneth Grönwall driver i dag idé- och designbyrån Dolores Creative Kingdom

kenneth_gronwall_web

”Jag har ett ömt förhållande till Illustrator, hjärnskissar ofta på tuben och pratar om vunnen tid när jag missar bussen. Dagarna börjar alltid med en kopp kaffe och en stor dos inspiration (se kentson.se).”

Kenneth är formgivare av Generation 64 och försöker ta tillvara på den kraft som förenade folk och fick dem att spendera så mycket tid med något som fortfarande var så ofärdigt, som datorer var på 80-talet.

”Jag minns väl julaftonen då jag öppnade det stora paketet och fick det jag önskat men inte kunnat ana – en Commodore 64.

En ny era i mitt liv startade och ett antal tillfredställande timmar förgyllde min ungdom. Än idag inspireras jag av den klassiska grafiken och estetiken.”

Kontakt Kenneth Grönwall

E-post: kenneth@doloresck.se
Twitter: @kentsonic
Facebook: www.facebook.com/doloresck

Bild: http://media.spelpappan.se/2014/02/kenneth_gronwall_highres.png
Foto: Göran Arvidson